Cazinski Limometal ulaže u razvoj zaposlenih

Povećali proizvodnju i sačuvali sva radna mjesta

20.05.2022.
u 20:00

Zbog problema prouzročenih pandemijom koronavirusa, a u posljednje vrijeme i zbog rata u Ukrajini, brojne tvrtke i u Bosni i Hercegovini imaju probleme u nabavi repromaterijala i ugrožene su tisuće radnih mjesta. I osim brojnih izazova posljednjih godina, Limometal iz Cazina uspijeva zadržati razinu proizvodnje i radna mjesta, a čak bilježe i povećanje proizvodnje, piše Večernji list BiH.

Kontinuirani ciklus

- S obzirom na situaciju neprestanog pritiska rasta cijena i nestabilnog tržišta koje traje već treću godinu od početka pandemije COVID-19, zadovoljni smo trenutačnim poslovnim rezultatima. U kontinuiranom smo ciklusu poslovnih aktivnosti, gdje smo angažirani istodobno na više projekata. Sve to zaposlilo je naše proizvodne procese, slobodno možemo reći u 100-postotnom kapacitetu.

Ovaj poslovni zamah posljedica je prepoznatljivosti koju imamo u ovoj grani industrije već četrdesetak godina i konstantnoga rada na održavanju te prepoznatljivosti. Stalno ulažemo u razvoj naših zaposlenika kako bismo povećali njihovu fleksibilnost, a time i njihovu učinkovitost - kaže Mensur Mulalić, direktor Limometala.

U uspješnoj tvornici iz Cazina zadovoljni su rezultatima postignutim u prvom kvartalu 2022. godine.

- U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prvi kvartal zabilježio je rast od 30 posto promatrajući broj objekata koje smo završili, a i nove za koje smo trenutačno u postupku dogovora s investitorima. Završili smo objekt Belamionixa u Ilijašu, Robota u Sarajevu i Zvorniku kao i poslovno-stambeni objekt Model Tim u Bihaću.

Naravno, pored ovih gradilišta, u tijeku izrade su nova, a jedno od njih je u Kaknju. Kao i u cijelom okružju i regiji, pa i svijetu, situacija u Ukrajini dodatno je uz pandemiju COVID-19 prenapregnula cijeli sustav. Svi smo svjedoci stalnog divljanja cijena, a najbolji primjer je roba široke potrošnje. Danas, kada uđete u trgovinu, dnevno imate izmjene cijena i nikad niste sigurni koliko će sutra koštati neki proizvod.

Opći rast cijene goriva očekivano je povukao cijeli lanac, tako da i naša djelatnost nije mogla biti zaobiđena. Cijene željeza stalno fluktuiraju i rastu. Stoga smo pomalo u strahu usporavanja privatnih i javnih investicija na polju visokogradnje zbog promjene prioriteta potrošnje - kaže Mulalić.

Na inozemnim tržištima

Proizvodi Limometala, osim Bosne i Hercegovine, već nekoliko godina prodaju se i u Republici Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji te Austriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?