Blagdanska potrošnja

Potrošačka košarica za blagdane manja zbog blagog rasta cijena

woman with man and child choosing melon fruit during shopping at vegetable supermarket
29.12.2016.
u 07:00

Nakon katoličkog Božića i blagdana kojima su se radovali Hrvati u BiH, čitava država priprema se za proslavu Nove godine. U većini gradova BiH rijetki su dočeci na otvorenom, a ni interes javnosti i nije baš velik za takvim načinom ulaska u novo ljeto. Mnogi se raduju u toplini vlastitih domova pripremaju za novu godinu i dočekuju je uz prigodnu gozbu. Kada se zbroje blagdani, oni su prema riječima stručnjaka na razini proteklih godina, premda su namirnice za nijansu skuplje nego ranije.

Svakodnevne oscilacije

- Potrošačka košarica je uglavnom na razini proteklih godina ili je tek nešto manja jer jednostavno kod nas postoji blaga inflaacija i jedan tihi rast cijena, odnosno određene oscilacije cijena. Svi smo upoznati s tim da one osnovne namirnice u trgovini imaju blage oscilacije, mlijeko primjerice varira 1,10 KM 1,30 KM... to su blage oscilacije i iz dana u dan se mijenjaju cijene, ali ne pretjerano na više, tako je i s ostalim prehrambenim proizvodima, govori za Večernji list predsjednica udruge Potrošač Gordana Bulić koja je proteklih dana imala pune ruke posla dajući savjete građanima i pozivajući na racionalnost povodom blagdanskih kupovina. - Nažalost, naši potrošači imaju tolika primanja da mogu samo platiti osnovne prehrambene proizvode...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?