Intervju: Draško Dalić

Potrebno je preispitati rad cijele Vlade HB županije

27.07.2016.
u 07:00

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić u intervjuu za “Večernji list” govori o političkoj situaciji u ovoj županiji i funkcioniranju Vlade nakon što je SNSD zatražio njezinu rekonstrukciju. Dalić se osvrnuo i na financijsko stanje u proračunu, kao i određene projekte koji su u tijeku.

SNSD je zatražio rekonstrukciju Vlade HBŽ-a, odnosno zamjenu tri ministra iz reda srpskog naroda. Što je s tim sada?

- To je činjenica. Riječ je o zahtjevu za rekonstrukciju Vlade predstavnika jedne od političkih stranaka koje čine trenutačno vlast u Hercegbosanskoj županiji. Kao što znate, postoji potpisan sporazum o formiranju vlasti na razini županije između SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH te je temeljem tog sporazuma i formirana Vlada HBŽ-a u ovom sastavu. Naravno, i prilikom mogućeg razrješenja ministara trebalo bi ići u smjeru političkog dogovora, političke volje i samim tim potrebne zakonske procedure. S obzirom na to da Vlada u sadašnjem sazivu djeluje nešto dulje od godinu dana i da se razmišlja o zamjeni određenog broja ministara, očekujem da će prevladati razum kod predstavnika političkih stranaka zbog stanovnika županije, imajući u vidu stanje u njoj kako bismo u slučaju rekonstrukcije Vlade to što prije i napravili uvažavajući kompetencije pojedinih osoba za ove odgovorne dužnosti i kako bismo bili u mogućnosti izvršiti ono što smo obećali prilikom formiranja Vlade. Kao predsjednik Vlade, s obzirom na dosadašnja iskustva u njezinu radu i odnos pojedinih ministara prema obvezama, uočavam potrebu preispitivanja rada cijele Vlade kako bi se procijenilo koliko smo bili uspješni kao tim i pojedinačno te kako bismo temeljem takvog cjelovitog sagledavanja stanja mogli donijeti i odluku o osvježenju Vlade izborom novih osoba koje će moći odgovoriti zadaći koja je stavljena pred nas.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije