Inzko sutra uKupresu

Potrebno je hitno donošenje zakona o šumarstvu u FBiH

Valentin Inzko
24.02.2016.
u 17:14

Visoki predstavnik, Valentin Inzko, sutra će posjetiti Kupres, gdje će otvoriti konferenciju “Budućnost šumarstva i obrade drveta u BiH”, ističući potrebu da se ubrza razvoj jednog od najperspektivnijih sektora gospodarstva u BiH kako bi se stvorile nove prilike za poslovanje, povećali poticaji za zapošljavanje i ostvario dodatni javni prihod. 

U tom smislu, razvoj šumarstva je u interesu svih: vlada, gospodarstvenika i građana BiH. U svom uvodnom obraćanju, visoki predstavnik će naglasiti potrebu za usvajanjem zakona o šumarstvu na razini FBiH, što je prioritet kako bi se omogućio razvoj ovog značajnog privrednog sektora, te kako bi se ispunila pravna obveza stara već sedam godina, a to je provedba odluke Ustavnog suda FBiH iz 2009. 

Tijekom konferencije, visoki predstavnik također će se sastati s vodećim ljudima županije, s kojima će razgovarati o aktualnim političkim pitanjima u županiji, priopćeno je iz OHR-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?