ov travnik

Potrebno hitno rješenje za Mješovitu srednju školu “Travnik”

03.08.2018.
u 11:07

Rješavanje statusa Mješovite srednje škole “Travnik” bila je jedina točka dnevnog reda o kojoj su raspravljali vijećnici Općinskog vijeća Travnik jučer na 2. izvanrednoj sjednici.

Moralna dužnost

Prema zaključku, Mješovita srednja škola “Travnik”, koja koristi jednu polovinu zgrade travničke gimnazije, trebala bi napustiti ovaj prostor i vratiti ga vlasniku, Vrhbosanskoj nadbiskupiji, odnosno Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić”, a datum izvršenja odluke je 14. kolovoza. Vlatka Lukić, predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik, kazala je kako su svjesni činjenice da oni kao lokalna zajednica, odnosno Općinsko vijeće, nisu osnivač škola, da je to nadležnost viših razina vlasti, ali je njihova moralna obveza bila sazvati sjednicu jer, kako kaže, radi se o školi koja je na prostoru općine Travnik i djeci koja pohađaju nastavu u toj školi.

Nastavak izgradnje

Lukić je u razgovoru kazala da Općinsko vijeće podržava rad institucija vlasti i provedbu njihovih odluka, kao i funkcioniranje pravne države koja obvezno podrazumijeva neovisno sudstvo te u tom kontekstu gleda i na presude i odluke pravosudnih tijela koje se odnose na povrat imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji na prostoru općine Travnik. Dodala je i da OV traži od svih nadležnih institucija Vlade Federacije BiH, Vlade SBŽ-a i resornih ministarstava, posebno onih koji su se obvezali to učiniti, da žurno iznađu sredstva i dogovore daljnju dinamiku osiguranja sredstava i iznose sredstava za nastavak izgradnje započete zgrade srednje škole kako bi se konačno stvorili primjereni uvjeti za odvijanje odgojno- obrazovnog procesa za svu djecu.

Podsjetimo, objekt Srednjoškolskog centra u koji se Mješovita srednja škola “Travnik” trebala preseliti još nije završen, a kako bi se što prije završio, Vlada Federacije BiH nedavno je donijela odluku o izdvajanju sredstava u iznosu od 1,2 milijuna za nastavak izgradnje ovog objekta, Prema procjenama, za završetak potrebno je još 12 milijuna KM.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?