"STOP ugrizu"

Potreban veći oprez građana od napada pasa lutalica

psi
07.01.2017.
u 14:51

Zeničko udruženje građana "STOP ugrizu" oglasilo se svojim upozorenje građanima Zenice u kojem apeliraju na povećan oprez građana od napada pasa lutalica.

"Snijeg psima lutalicama definitivno smanjuje životni prostor, zbog čega će biti mnogo više u kontaktu s ljudima. S obzirom na to da kontejneri, iz kojih psima dolazi glavnina prehrane, većinom budu zatrpani snijegom, oni će se organizirati u veće čopore da bi pokušali doći do hrane. Čak i uz pravilno postupanje prema psima, ujedi se događaju", ističu u svom upozorenju iz udruženja "Stop ugrizu", javlja Zeda. 

Da sve ovo ima realne osnove udruženje navodi da je na području Zenice evidentiran broj od 2.172 građana, koji su u proteklih sedam godina nakon ugriza pasa lutalica zatražili medicinsku pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Zenica. 

Brojka ujedenih i napadnutih građana nije konačna, jer su navedeni samo oni teško ozlijeđeni koji su se odlučili obratiti Službi hitne medicinske pomoći, što je tek mali dio od realnog broja građana koji su pretrpjeli napade pasa lutalica.

"Od ujedenih osoba, koji su nam se javili nakon napada pasa lutalica, saznali smo da se dosta građana obratilo za pomoć Urgentnom odjelu županijske bolnice, a ne Službi hitne pomoći, ali još nemamo podatke o broju intervencija na Urgentnom odjelu zbog ujeda građana", kažu u "Stop ugrizu".

Zbog svega navedenog udruženje građana "Stop ugrizu" odlučilo je da se sugrađanima obrati javnim upozorenjem i apelira na povećan oprez građana, jer su u tijeku zimski blagdani i puno djece se igra na snijegu, koji mogu doći u kontakt s napuštenim i psima lutalicama, te da budu napadnuti, kao i slučajni prolaznici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?