Premalo šansi za nezaposlene

Potražnja 14 puta veća od ponude

31.08.2016.
u 07:00

Broj otvorenih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini višestruko je manji u odnosu na broj radnika koji traže posao. Prema podacima zavoda i službi zapošljavanja u Bosni i Hercegovini, s 30. lipnja ove godine, u evidencijama su bile 518.034 nezaposlene osobe. U lipnju 2016. godine poslodavci su zavodima i službama zapošljavanja u Bosni i Hercegovini prijavili 7185 potreba za zapošljavanjem novih radnika, dok je registrirani broj osoba kojima je prestao radni odnos u izvještajnom razdoblju 8219. Ovaj broj odnosi se samo na osobe koje su se prijavile na evidencije u izvještajnom razdoblju, a ne na ukupan broj osoba koja su u izvještajnom razdoblju ostale bez posla.

Najviše ponuda u Sarajevu

Portal posao.ba je za šest mjeseci ove godine objavio 5236 oglasa, u okviru kojih je traženo 11.305 radnika, što je za preko pet posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine....

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?