Novi projekti

Potpora federalnih ministarstava općini Kreševo

kreševo
klix.ba
21.01.2016.
u 07:00

Predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma koje zastupa ministrica Edita Đapo i Općine Kreševo koju zastupa načelnik Radoje Vidović zaključili su ovih dana ugovor o provedbi sredstava odobrenih za sufinanciranje projekata za zatvaranje tehnički neuređenih općinskih deponija, unapređenje rada postojećih regionalnih centara za upravljanje komunalnim otpadom i/ili tehničko unapređenje postojeće infrastrukture i postrojenja za upravljanje komunalnim otpadom na području Federacije BiH za 2015. godinu, piše Večernji list BiH. Za ove namjene odobrena su sredstva u iznosu od 51.142 konvertibilne marke.

Uz Ministarstvo okoliša i turizma, Općina Kreševo ovih je dana zaključila i ugovor s Ministarstvom kulture i sporta. Ugovorom koji su potpisali Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta, i Radoje Vidović, načelnik Kreševa, općini Kreševo dodijeljene su 4000 konvertibilnih maraka bespovratnih sredstava u svrhu financiranja projekta održavanja međunarodnog znanstvenog skupa pod nazivom “Jakov Markijski i njegovo djelovanje u Bosni”. Skup je, podsjećamo, održan u rujnu prošle godine.

Organizirali su ga Općina Kreševo, Župa Deževice i Katolički bogoslovni fakultet Sarajevo, a sudjelovali su znanstvenici iz BiH, Hrvatske i Italije.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?