Posjeta institucijama kulture

Potpora Austrijskog veleposlanstva radu Matice hrvatske

Matica hrvatska Mostar
09.12.2015.
u 15:28

Veleposlanik Republike Austrije u BiH NJ.E. Martin Pammer, u sklopu svoga prvoga službenog posjeta institucijama kulture u gradu na Neretvi, posjetio je i Maticu hrvatsku Mostar gdje je razgovarao s počasnim predsjednikom akademikom Josipom Muselimovićem.
Akademik Muselimović upoznao je veleposlanika s djelatnošću Matice hrvatske Mostar, s posebnim naglaskom na međunarodnu kulturnu manifestaciju Mostarsko proljeće – Dani MH. 

-Sve je počelo prije 17 godina… Tada je maestro Šutej dirigirao u Beču, a zahvaljujući njegovom posebnom odnosu prema Matici i ljubavi prema Mostaru, počele su pripreme i za ovaj – sada već najprestižniji festival ove vrste na ovim prostorima. Prije desetak godina, na Mostarskom proljeću nastupila je Bečka opera, a posjetio nas je i ministar kulture grada Beča. 

-Imajući poseban odnos prema Matici počelo se sa radom sada već najprestižnijeg festivala na ovim prostorima i šire. Prije 10 godina na MP održan je i koncert Bečke operete, a posjetio nas je i Ministar kulture grada Beča – kazao je Muselimović, naglasivši kako je Matica hrvatska Mostar dosad imala iznimno uspješnu suradnju s veleposlanstvima i konzulatima Rep. Turske, SAD-a, Mađarske, Italije, pa bi radovala činjenica da se, upravo uz potporu Veleposlanstva Republike Austrije u BiH, na Mostarskom proljeću predstave i umjetnici iz ove zemlje. 

Veleposlanik Pammer izrazio je oduševljenje prijedlogom te kazao kako Veleposlanstvo organizira 50   kulturnih programa u idućoj godini na kojima će se predstaviti mladi umjetnici iz Austrije s koncertima, predavanjima, izložbama po cijeloj BiH te da će, iz toga bogatog opusa, ponuditi i neki od programa Mostarskom proljeću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije