Forto i Karamehmedović

Potpisivanje Sporazuma kojim se osiguravaju četiri milijuna KM za Javni RTV sustav BiH

BHRT
25.02.2024.
u 17:29

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto i generalni direktor Radiotelevizije BiH Belmin Karamehmedović potpisat će sutra Sporazum kojim se, na osnovu odluke Vijeća ministara BiH, osiguravaju četiri milijuna KM za Javni RTV sustav BiH.

Vijeće ministara BiH je ranije, na prijedlog ministra Forte, usvojilo odluku kojom su osigurana četiri milijuna KM za Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine za studske i produkciijske kapacitete za proizvodnju signala u HD rezoluciji te po tri milijuna KM vladama entiteta za poticaj razvoja sektora elektronskih medija.

Dodatno, sredstva doznačena BHRT-u su namijenjena i za otplatu prava prijenosa Europskog prvenstva u nogometu 2024. godine i Ljetnih olimpijskih igara 2024. godine - priopćeno je tada iz resornog ministarstva.

- Ovo je prvi korak. Drugi mora biti hitno imenovanje upravljačkih struktura FTV-a u Parlamentu Federacije BiH kako bismo na fer način uredili način prikupljanja RTV takse unutar Federacije BiH. Treći korak je donošenje novog zakona koji će trajno urediti stabilnost javnih servisa i od kojeg će sva tri servisa imati jaču podršku nego danas - poručio je Forto.

Ovom odlukom nastoji se osigurati financijska stabilnost javnih servisa, što je jedan od 14 prioriteta EU za pristupanje pregovorima, omogućiti održivost i funkcionalnost Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine i stvoriti pretpostavke za podršku i unaprjeđenje sektora telekomunikacija i elektronskih medija u BiH.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?