Lidija Topić

Potpisano sudjelovanje BiH u programu ''Europa za građane 2014 - 2020''

Ministarstvo pravde BiH.
VL FOTO
27.11.2015.
u 13:10

Šefica Misije Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji veleposlanica Lidija Topić potpisala je 27. studenog 2015. godine u ime BiH sudjelovanje u programu Europske unije „Europa za građane 2014-2020“.

Cilj Programa je doprinijeti upoznavanju Europske unije, njene povijesti i raznolikosti, promovirati mir, status građanina Europe, europskih vrijednosti i dobrobiti svih njenih stanovnika, a posebno produbiti razumijevanje i znanja o europskim politikama. Program predviđa rad na temu „Europsko sjećanje – EU kao mirovni projekt“, u tri domena  : bratimljenje europskih gradova u cilju organiziranja debata povezanih sa europskim politikama, stvaranje „mreže europskih gradova“, što potiče dugoročnu suradnju gradova u cilju zajedničkog premašivanja izazova, te „Projekte civilnog društva“, u kojima bi građani direktno sudjelovali u razradi politika EU. Prioritetni cilj narednog razdoblja rada u ovom Programu je organizirati debate sa temama vezanim za budućnost Europske unije. 

BiH je već uspješno sudjelovala u ovom Programu u razdoblju 2007-2013. Nositelj suradnje u BiH je Ministarstvo pravde BiH. Sudjelovanje BiH u programu „Europa za građane“ će dati snažnu simboličku, praktičnu i operativnu potporu procesu integracija naše zemlje u EU – što je jedan od temeljnih ciljeva vanjske politike BiH. 

U ime Europske komisije Sporazum je potpisao generalni direktor generalnog direktorata za migracije i unutarnje poslove Matthias Ruete.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije