MOĆNO ORUŽJE

Potpisan ugovor o kupnji "dronova kamikaza" za Vojsku Srbije

25.02.2023.
u 11:31

Izaslanstvo Ministarstva obrane Srbije i predstavnici korporacije "Edge" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su ugovor o kupovini "dronova kamikaza" za Vojsku Srbije, saznaju "Večernje novosti".

"Novosti" su objavile kako je ugovor potpisan jučer, posljednjeg dana Sajma naoružanja i vojne opreme "Idex" u Abu Dabiju, a "dronovi kamikaze" trebali bi Srbiji biti isporučeni za šest mjeseci.

Riječ je o suvremenom konceptu zrakoplovne tehnike koji podrazumijeva dejstvo velikog broja ubojitih dronova po unaprijed zadanim ciljevima. Za razliku od primjene borbenih bespilotnih letjelica, ova vrsta naoružanja se ne vraća na zemlju, već se uništava u dejstvu.

Dronovi kamikaze koje je Srbija kupila sofisticirano su naoružanje koje se ispaljuje sa specijalnih lansera. Navedeno je kako će nabavka dronova iz UAE pomoći i završetak razvoja sličnog domaćeg koncepta koji razvija "Јugoimport SDPR".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?