BiH- Saudijska Arabija

Potpisan Sporazum o suradnji u borbi protiv kriminala

sporazum
17.05.2016.
u 10:56

Delegacija Ministarstva sigurnosti BiH, predvođena ministrom Draganom Mektićem, boravi u službenoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji, gdje su se susreli s ministrom unutarnjih poslova i prvim potpredsjednikom Vlade Saudijske Arabije, prijestolonasljednikom Muhammadom bin Nayef bin Abdulaziz al Saudom.  

Tijekom sastanka, istaknuto je kako je suradnja nadležnih sigurnosnih organa Saudijske Arabije i BiH izuzetno dobra, posebno u suzbijanju prekograničnog kriminala, koja se odvija kroz intenzivnu operativnu suradnju i razmjenu informacija.

Ocijenjeno da će ti odnosi biti dodatno unaprijeđeni kroz Sporazum o suradnji u oblasti borbe protiv kriminala, koji su tijekom ove posjete potpisali Mektić i Muhammad bin Nayef.

Razgovarano je i o suradnji u borbi protiv globalnih sigurnosnih izazova, te izražena obostrana spremnost za razmjenu informacija i iskustava u borbi protiv terorizma i radikalizma.

Mektić je upoznao Al Sauda o pozitivnim reakcijama na regionalnu inicijativu za borbu protiv terorizma koju je pokrenulo Ministarstvo sigurnosti BiH, čiji se efekti vrlo brzo očekuju.

Tijekom posjete domaćini su upoznali delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH s programom deradikalizacije koji provodi ova država, te je dogovoreno da se suradnja ostvari i u ovoj oblasti kroz razmjenu iskustva i pozitivnih praksi.

Mektić je ovu posjetu ocijenio veoma značajnom istakavši da je jačanje policijske suradnje  i stvaranje sigurnog okruženja od ključne važnosti za privlačanje investitora, turista i općenito ekonomski razvoj zemlje, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije