Kod ušća Neretve

Potonuo teretni brod u Pločama

02.08.2019.
u 13:44

Službenici Lučke kapetanije Ploče obavijestili su MRCC Rijeka o potonuću teretnog broda kod ušća rijeke Neretve u Gradu Ploče.
Obavijest o potonuću u LK Ploče zaprimljena je jučer, 1. kolovoza u 18.08 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112, kada je dojavljena i pozicija potonuća, teretnog broda imena 'ABA', dužine 18 metara, Hrvatske zastave, u području Baćina portina, u Gradu Ploče, kamo su odmah po dojavi nastupili službenici LK Ploče.

Oni su o događaju obavijestili kompaniju Luka Ploče te naredili da na poziciji potonuća poduzmu sve potrebne aktivnosti u cilju preveniranja eventualnog onečišćenja mora i morskog okoliša.

Radnici lučke kompanije isplovili su na poziciju gdje su postavili plutajuće upijajuće brane i obavili sanaciju blagog onečišćenja morske površine disperzirajućim sredstvima.

Budući da je u spremnicima potonulog broda preostala vrlo mala količina pogonskog goriva, tip diesel i maziva, ne prijeti opasnost daljnjeg onečišćenja mora.

O ovoj pomorskoj nesreći Lučka kapetanija Ploče obavijestila je vlasnika potonulog broda, kojemu je izdan nalog da u što kraćem roku organizira postupak vađenja potonulog broda, a daljnjim očevidnim radnjama utvrdit će se uzroci koji su doveli do ove pomorske nesreće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije