31. Posuška večer u Zagrebu

Posušani, ma gdje bili, njegovat će i dalje zajedništvo, tradiciju i identitet

storyeditor/2022-12-06/posusje.png
07.12.2022.
u 17:18

U organizaciji Zavičajnoga društva Posušje u Zagrebu u zagrebačkom hotelu Westin održana je tradicionalna 31. Posuška večer. Okupila je mnoštvo Posušana koji žive u glavnom gradu Hrvatske, goste iz zavičaja te prijatelje Zavičajnog društva, visoke dužnosnike, gospodarstvenike i osobe iz javnog života. Među njima je bilo i vodstvo općine Posušje, načelnik Ante Begić i predsjednik OV-a Ivan Lončar, s izaslanstvom. Na početku programa, koji je vodio istaknuti novinar Mario Raguž, riječi dobrodošlice uputio je predsjednik Vlado Begić.

Načelnik općine Posušje Ante Begić u svome je govoru zahvalio Društvu na organizaciji večeri te istaknuo odličnu suradnju između Općine i Društva. Također je kazao kako ne vidi nikakva razloga da se u sljedećim godinama ona dodatno ne unaprijedi različitim projektima iz kulture, sporta i obrazovanja. Posebno je potencirao gospodarstvo, koje je jedno od najjačih u Bosni i Hercegovini, u smislu zajedničkog privlačenja investitora na prostoru općine kako bi ono bilo dodatno osnaženo i kako bi stvaralo nove vrijednosti i radna mjesta. Za dugogodišnji i predani rad te sudjelovanje u svim aktivnostima Zavičajnog društva Posušje dodijeljena je i zahvalnica Zvonimiru Mariću, a u njegovo ime preuzeo ju je sin Jeronim. Ni ova večer nije protekla bez posuške i hercegovačke kulturne baštine. Uvijek rado viđeni gosti na ovom događaju su članovi HKUD-a "Fra Petar Bakula" koji su predstavljanjem starog zavičaja izveli splet kola, truse, napjeva i gange, a tradicionalno su održani i turnir u šijavici te tombola.

Nastupili su i članovi tamburaškog sastava Ružmarin. I gastronomska ponuda bila je u znaku Hercegovine uz nezaobilazni sir iz mišine, pole, raštiku, uštipke i pršut. - Rijetka se zavičajna društva mogu pohvaliti dugotrajnošću i kontinuitetom održavanja ovakvih večeri, za što, prije svega, treba zahvaliti trudu vodstva Zavičajnog društva Posušje, ali i naraštajima naših Posušana koji se uvijek rado odazovu ovom događaju koji njeguje zajedništvo, tradiciju i naš identitet - naveli su iz Općine Posušje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije