Mektić - Ferguson:

Postoji ozbiljan rizik da BiH postane crna rupa za organizirani kriminal

31.05.2018.
u 17:33

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Velike Britanije u BiH Edwardom Fergusonom o migrantskoj i sigurnosnoj situaciji u BiH te budućoj suradnji.

Na sastanku je izražena zabrinutost zbog neusvajanja izmjena Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) i Zakona o kaznenom postupku BiH, odnosno neprovođenja odluka Ustavnog suda BiH, i posljedicama koje bi mogle nastupiti.

Kako je priopćeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, na sastanku je upozoreno da postoji ozbiljan rizik da BiH, zbog nemogućnosti provođenja posebnih istražnih radnji, postane crna rupa za organizirani kriminal.

Mektić je podsjetio da su ovi zakoni u parlamentarnoj proceduri te da očekuje odgovoran odnos parlamentaraca prema ovom pitanju.

Također, razgovarano je o predstojećem sumitu koji organizira Velika Britanija na kojem će se razgovarati o jačanju suradnje zemalja regije u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
08:21 01.06.2018.

Prvi put su direktno optuženi krivci "koji nemaj kapacitet i koji su ugroženi", a koji vrše opstrukcije. HDZ stalno govori o neravnopravnosti hrvata, a na drugoj strani odbranili kladionice koji him daju milione, oborili izmjene zakona .... I zato treba Čovića zaustaviti dati mu vlasti koliki je njegov kapacitet da se ovo ne bi dešavalo.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije