spremno odgovorili na krizu

Pošta u koroni sigurna, njezini radnici hrabri, korisnici usluga mogu se osloniti na svoje pošte

09.10.2020.
u 13:09

U čitavom svijetu pošte su ujedinjene u jednoj misiji – biti na usluzi svojim korisnicima! Više nego ikada, u ovim izazovnim i kriznim vremenima, pošta se pokazala kao pouzdan partner svim građanima.

Kada je cijeli svijet stao, pošte su i dalje radile svoj posao, a slogan Svjetske poštanske unije, koji glasi “Jedan svijet, jedna poštanska mreža”, poprimio je još jače značenje. Uz tradicionalne poštanske usluge, poštanski web-servisi pokazali su se pouzdanima u ispunjavanju zahtjeva i potreba korisnika u novom, nesigurnom razdoblju u kojem se svijet našao zbog pandemije koronavirusa.

Pošta je bila sigurna, poštanski djelatnici hrabri, a korisnici poštanskih usluga mogli su se osloniti na svoje pošte. Sve ono što je marljivo stvarano stoljećima pokazalo se kao stabilan temelj na kojem se moglo uhvatiti ukoštac s novim izazovima.

Svjetska poštanska unija (Universal Postal Union - UPU), čija je članica i BiH, međunarodna je organizacija koja koordinira poštansku politiku i pravila među zemljama članica, a time i svjetski poštanski sustav. Specijalizirana je agencija Ujedinjenih naroda ustanovljena još davne 1874. godine. U njoj i Hrvatska pošta Mostar, kao jedan od triju bh. poštanskih operatora, ima svoje predstavnike na svim razinama koji sudjeluju u radu. Svaka članica prihvaća iste uvjete za provođenje međunarodnih poštanskih dužnosti. To je prva univerzalna svjetska organizacija i kao takva predstavlja najstariji oblik multilateralne suradnje u svijetu. Svjetska poštanska unija cijeli je svijet povezala u jednu cjelinu i omogućila uzajamnu razmjenu poštanskih pošiljaka. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?