Od 21. do 22. rujna

Poslovni skup Festival 'Power of sustainability 2023' u Mostaru

19.09.2023.
u 16:50

Poslovni skup pod nazivom Festival "Power of sustainability 2023" održat će se u Mostaru od 21. do 22. rujna.

On predstavlja nastavak aktivnosti sa ciljem poslovnog umrežavanja u organizaciji Foreign Investors Council (Vijeća/Savjeta stranih investitora) u Bosni i Hercegovini i Tehnološkog parka Intera, a pod pokroviteljstvom Grada Mostara i Federalnog ministarstva okoliša i turizma BiH, navodi se u priopćenju Grada Mostara.

Ovogodišnje druženje ima za cilj da okupi najvažnije aktere iz regije zapadnog Balkana čiji su rad i aktivnosti usmjereni na jačanje suradnje sa svim zemljama u regiji, u svrhu povezivanja regionalne poslovne zajednice i promoviranja regije kao jedinstvene investicijske i turističke destinacije.

Ovo će biti prvi po redu poslovni događaj ove vrste koji će se održati u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Izgradnja održive budućnosti zapadnog Balkana".

Na konferenciji će se baviti i aktualnim temama, poput zelene agende zapadnog Balkana (promocija inicijativa za investicije u obnovljive izvore energije, uloga regulatora i zakonodavaca, iskustva privatnih investitora, način financiranja projekata i povrata investicije, itd.), modela cirkularne ekonomije vezanim za upravljanje otpadom, te uspješnih primjera kompanija vezano za obnavljanje i zaštite okoliša, smanjenje zagađenja, kao poštovanje međunarodnih standarda i praksi, ESG-a, temama vezanim za elektromobilnost i budućnost transporta i smanjenja emisije CO2, kao i temom vezanom za održivi razvoj turizma u BiH i regije, kaže se u najavi događaja.

Prvi dan skupa održat će se u Tehnološkom parku "INTERA" u Mostaru, a drugi u Parku prirode Hutovo blato.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?