INTERVJU Jelka Milićević

Poslodavci će imati najveću dobit ako budu ulagali u radnike

20.08.2018.
u 10:40

Nakon kraćeg godišnjeg odmora Vlada Federacije BiH ponovno je u pogonu. Pod vodstvom zamjenice predsjednika Vlade i ministrice financija Jelke Milićević provedene su najkrupnije reforme koje su već dale prve rezultate u financijskim pokazateljima.

Oglasio se MMF oko donošenja izmjena Zakona o braniteljima i poručio kako takvo što nije prihvatljivo. Kako doživljavate njihove poruke?

- Misija MMF-a je jako dugo u BiH, njihovi stavovi često su se pokazali ispravnim. Rekla bih da su nam njihove informacije i analize često pomoć kako bismo definirali svoje politike. MMF inzistira na tome da se smanje sva izdvajanja kroz proračun za braniteljsku populaciju. Uspjeli smo postići dogovor i pokazati kako sadašnja izdvajanja neće ugroziti fiskalnu stabilnost i proračun ni FBiH ni županija. Nakon toga započelo se s donošenjem izmjena zakona bez procjene fiskalnog učinka na proračun. To je ne samo zabrinulo MMF nego je zabrinulo i nas u Vladi.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije