hkd napredak

Posljednje teorijsko predavanje trećeg ciklusa Napretkovog tečaja copywritinga

26.10.2021.
u 10:42

Na sedmom susretu copywriting tečaja u organizaciji HKD Napredak Glavne podružnice Mostar, koji se održao u ponedjeljak, 25.10.2021. g., polaznici tečaja upoznali su se s jednim od najpoznatijih copywritera, Robertom W. Blyem, njegovom formulom za pisanje Motivirajući slijed te sa psihološkim motivatorima djelovanja.

Marko Suton, diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter, upoznao je polaznike trećeg ciklusa Napretkovog tečaja copywritinga s nekim od tehnika koje mogu iskoristiti u procesu pripreme za pisanje, a kao novu knjigu iz područja copywritinga predložio im je Blyev „Priručnik za copywritere“. Sinoćnje predavanje bilo je i posljednje teorijsko predavanje.

Iduće, osmo predavanje trećeg ciklusa tečaja copywritinga, posvećeno je predstavljanju najvažnije praktične vježbe i svojevrsne krune cijelog tečaja.

Naime, tijekom ovog posljednjeg predavanja polaznici će predstaviti svoj blog tekst od 500 i više riječi na neku od predloženih tema ili na temu po izboru te će zaslužiti svoj copywriting certifikat.

Neke od predloženih tema za kreiranje blog teksta su:

  • Turistička ponuda Mostara,
  • Što vam sve treba za polaganje vozačkog ispita,
  • Kako uštedjeti na troškovima,
  • Sedam razloga zašto je dobro putovati sam ili
  • Sedam razloga zašto je dobro putovati u društvu, itd.

“Moram reći da je certifikat najmanje važan,” – izjavio je Suton, voditelj tečaja, te nastavio – “Ono što je jako važno jest to da svi polaznici vladaju usvojenim znanjem i da su kroz ovih sedam susreta, a i s ovom zadnjom vježbom koja nas čeka na osmom predavanju, pokazali znakovit napredak po pitanju kreiranja sadržaja. Počeli smo jednostavno, s objavama za društvene mreže, nastavili s PR tekstovima, oglasima za prodaju, službenim mailovima, a završit ćemo s autorskim blog tekstovima koji će se, uvjeren sam, moći bez problema, objaviti na bilo kojem portalu”.

Osmi, zadnji susret, zakazan je za u četvrtak, 28.10.2021., u prostorijama čitaonice Narodne knjižnice HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a nakon predstavljanja blog tekstova i podjele certifikata.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije