Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Posljedice gašenja Aluminija: ZZO HNŽ ostaje bez 6, a MIO FBiH bez 7 milijuna KM godišnje

10. srpnja 2019. u 21:36 1 komentara 2199 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Posljedice noćašnjeg gašenja mostarskog Aluminija neće osjetiti samo 900 zaposlenih u ovoj kompaniji i njihove obitelji već i državne institucije i izvanproračunski fondovi, iz kojih se financiraju zdravstvene ustanove, odnosno djelatnici u zdravstvu i umirovljenici, piše HMS.

Mostarski Aluminij godišnje je Federalnom zavodu za mirovinsko osiguranje na ime doprinosa uplaćivao 7 milijuna maraka, potvrdio je glasnogovornik MIO FBiH Tomislav Kvesić, a kako su naveli iz Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ toj instituciji koja financira zdravstvene ustanove u HNŽ-u uplaćivano je 6 milijuna maraka.

Istina od siječnja 2018. , zbog financijskih problema u koje je upala tvrtka radnicima Aluminija doprinosi nisu uplaćivani. No, zasigurno će brojne institucije osjetiti što znači gašenje hercegovačkog giganta.  

  • brodarevac:

    Ko je pokrao Aluminij, iako je dobijao struju po znatno manjoj cijeni opet je napravio ogromne dugove? Subvencija struje i gomilanje gubitka, neko je dobro napunio džepove, kako će HDZ bez svoje koke?