Petar Đokić

Poskupljuje struja u Republici Srpskoj, od travnja računi viši za 5 posto

struja
11.03.2016.
u 17:51

Prema neslužbenim informacijama cijena struje za domaćinstva bit će uvećana za pet posto

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić tvrdi da ne zna koliko će eventualno biti povećana cijena električne energije u tom bh. entitetu, jer je Regulatorna agencija u fazi analiziranja troškova koje su im uputila sva proizvodna i distributivna poduzeća iz sastava „Elektroprivrede RS-a“.

Regulatorna Komisija za energetiku u ponedjeljak, 14. ožujka, će ponovno razmatrati zahtjev „Elektroprivrede RS-a“, odnosno njezinih ovisnih poduzeća, za poskupljenje struje, a prema neslužbenim informacijama cijena struje za domaćinstva bit će uvećana za pet posto, već od travnja, prenosi Fena. 

Đokić je danas posjetio Rudnik i Termoelektranu Gacko, koje je jedno od ovisnih poduzeća „Elektroprivrede RS-a“ koje traži povećanje cijene struje. Resorni ministar tvrdi da, ukoliko se ne pomogne RiTE Gacko, ta tvrtka će se ugasiti. 

-Razvojna politika mora biti na bazi realnih priznanja troškova koji mogu biti takvi da omoguće da se kroz njih može ući u nove investicijske aktivnosti, ustvrdio je Đokić.

Gotovo sva proizvodna poduzeća iz sastava „Elektroprivrede RS-a“ su u prošloj godini poslovala s financijskim minusom i njihov ukupan gubitak iznosio je 39,2 milijuna KM. Rudnik i Termoelektrana Gacko ima akumulirani gubitak od čak 26,5 milijuna KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije