A TO ČAK I NIJE NAJSKUPLJA TABLICA…

‘Posebnu’ registracijsku oznaku platio 9 milijuna dolara!

tablica
02.11.2016.
u 12:00

Za velike igrače iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nijedan automobil nije potpun bez jednoznamenkaste registracijske pločice. Bogata elita ove naftom krcate zemlje spremna je izdvojiti milijune dolara ne bi li svom limenom ljubimcu omogućili da bude što posebniji, prenosi Net.hr

Građevinar Balwinder Sahni, Indijac s prebivalištem u Dubaiju, za sebe kaže da je jednostavan i običan čovjek. No, njegova garaža otkriva i njegovu slabost, koja su automobili, piše CNN.

Posebna tablica

 

Ovaj ‘običan čovjek’ početkom mjeseca na državnoj dražbi ponudio je 33 milijuna dirhama, odnosno 9 milijuna dolara, za posebnu registracijsku tablicu na kojoj se nalazi tek jedna brojka – petica.

Upravo je to bio jedan od najvećih iznosa utrošen na registracijsku pločicu. Rekord još uvijek drži biznismen iz Abu Dhabija koji je 2008. svoju tablicu s rednim brojem ‘1’ platio 14 milijuna dolara.

No nije sve otišlo u državnu blagajnu, organizatori aukcije novac od prodaje ove posebne registracijske oznake donirali su u humanitarne svrhe.

Vratio zajednici

Sahni kaže kako je nakon aukcije postao iznimno popularan u narodu te da više ne može izaći iz kuće, a da ga netko ne prepozna i treži da se fotografira s njim.

Jednoznamenkastu registarsku oznaku sada imaju dva od njegovih šest Rolls Royce automobila, a nedavno je naručio još dva primjerka ovog skupocjenog limenog ljubimca. Prvu jednoznamenkastu registracijsku oznaku kupio je prošle godine za 6.7 milijuna dolara.

S obzirom da u Dubaiju nema poreza na dohodak, Sahni kaže kako je ovo bila odlična prilika da vrati svojoj zajednici, da na taj način pomogne u izgradnji nove infrastrukture te da humanitarno djeluje.

‘Volim samom sebi pokloniti nešto veliko svake godine. Kad radite puno s vremena na vrijeme trebate sami sebi pokloniti nešto’, rekao je Sahni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije