Derek Cholet uputio poruku

Posebni savjetnik američkog državnog tajnika zbog Covida ne dolazi u BiH

TASS
12.12.2022.
u 17:42

Derek Chollet je iskusni američki diplomata koji je sudjelovao u administraciji predsjednika Billa Clintona u vremenu kada su se vodili pregovori o zatvršetku rata koji su rezultirali potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma

Posebni savjetnik američkog državnog tajnika Derek Chollet odložio je za početak sljedeće godine posjetu Balkanu i Bruxellesu zbog pozitivnog Covid nalaza. Objavio je to Chollet na svome Twitter nalogu.

"Žao mi je što ću morati odgoditi svoje putovanje na Balkan i Bruxelles zbog pozitivnog COVID testa. Ostat ću angažiran u svim pitanjima u regiji Balkana i veselim se putovanju početkom sljedeće godine", napisao je.

On je pak prema priopćenju State departmenta trebao posjetiti Kosovo, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, Hrvatsku i Belgiju s međuagencijskim izasalnstvom od 11. do 17. prosinca kako bi naglasio 'posvećenost SAD miru, stabilnosti i prosperitetu regije'.

Prema ranijoj najavi trebao je u BiH boraviti 14. prosinca.

Derek Chollet je iskusni američki diplomata koji je sudjelovao u administraciji predsjednika Billa Clintona u vremenu kada su se vodili pregovori o zatvršetku rata koji su rezultirali potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma.

Upravo je o tome napisao knjigu 'Put do Daytonskog sporazuma' u kojoj je otkrio brojne pojedinosti kako je došlo do okončanja jednog od najkrvavijih sukoba na tlu Europe nakon okončanja II. Svjetskog rata.  
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?