Nadbiskup Henryk Hoser

Posebni papin izaslanik za Međugorje doputovao u Sarajevo

Henryk Hoser
28.03.2017.
u 13:21

Posebni izaslanik pape Franje za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser doputovao je sinoć u Sarajevo, nakon kojeg će se zaputiti u Međugorje na višemjesečnu misiju kako bi unaprijedio pastoralni rad u tom bh. svetištu, potvrđeno je Feni u Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu.

U Nuncijaturi nemaju više detalja o njegovom boravku u Sarajevu niti kada će tačno otputovati za Međugorje, osim što je potvrđeno da se već sastao s papinskim nuncijem u BiH nadbiskupom Luigiem Pezzutom.

Neslužbeno se saznaje da će, prije dolaska u Međugorje, posebni papin izaslanik u Sarajevu razgovarati s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, mjesnim mostarsko-duvanjskim biskupom Ratkom Perićem i provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenkom Štekom.

Mjesto u hercegovačkom kraju Međugorje okupljalište je više od dva milijuna hodočasnika svake godine zbog vjerovanja da se na obližnjem brdu ukazala Gospa, prenijevši poruke vjernicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije