od 4. do 8. prosinca

Posebni izaslanik Francuske za zapadni Balkan Troccaz u posjetu BiH

René Troccaz
04.12.2023.
u 07:59

Posebni izaslanik Francuske za zapadni Balkan René Troccaz boravit će u Bosni i Hercegovine od 4. do 8. prosinca.

Tijekom svog prvog posjeta našoj zemlji, posebni izaslanik susrest će se s predstavnicima bh. vlasti i civilnog društva u Sarajevu i Banjoj Luci.    

Također će se susreti s predstavnicima međunarodne zajednice, a predvodit će i francusko izaslanstvo na sjednici Vijeća za implementaciju mira 5. i 6. prosinca. 

Ti susreti će biti prilika da se razgovara o regionalnoj situaciji, bilateralnim odnosima Francuske i Bosne i Hercegovine, kao i o europskoj perspektivi zemlje.

Posebni izaslanik Troccaz, kojeg je ministrica za Europu i vanjske poslove Catherine Colonna imenovala 29. rujna ove godine, bavit će se glavnim političkim pitanjima u regiji zapadnog Balkana i inicijativama za regionalnu suradnju. Njegovo imenovanje dio je jačanja djelovanja Francuske na zapadnom Balkanu i približavanja Europskoj uniji, najavljeno je iz Veleposlanstva Francuske u BiH.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije