Izmjena i dopuna proračuna PŽ

Poseban naglasak na pomoć gospodarstvu i zdravstvu

03.12.2020.
u 20:50

Vlada Posavske županije utvrdila je na posljednjoj sjednici drugi prijedlog izmjena i dopuna proračuna Posavske županije za 2020. godinu, piše Večernji list BiH. 

Kredit MMF-a

U proračunu Posavske županije za 2020. godinu planirani prihodi i primici bili su veći od planiranih rashoda i izdataka za 7010 konvertibilnih maraka, a razlika je planirana za pokriće dijela deficita iz prethodnih godina.

Ukupni proračunski prihodi iznose 43,704.550 konvertibilnih maraka, dok proračunski rashodi iznose 41,112.850 konvertibilnih maraka. Pozitivna financijska bilanca osigurana je zahvaljujući tekućoj potpori Federacije Bosne i Hercegovine iz kredita Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF).

- Zbog posebnosti ove godine i aktualne pandemije koronavirusa ovo je iznimno izazovna godina za osiguranje funkcioniranja svih financijskih tokova, međutim, uspjeli smo osigurati proračunsku stabilnost te neometano funkcioniranje Posavske županije i svih njezinih institucija s posebnim naglaskom na pomoć gospodarstvu i zdravstvu - kazao je predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić.

Dodao je također i kako će sada sve snage usmjeriti prema proračunskom planiranju sljedeće, 2021. godine.

Kako je također istaknuto na sjednici, Vlada Posavske županije nastavlja pomagati studentima kroz stipendije te je usvojena odluka o dodjeli stipendija redovitim studentima za akademsku 2020./2021. godinu. Tom je odlukom Vlada Posavske županije dodijelila ukupno 25 stipendija redovitim studentima za akademsku 2020./2021. godinu, i to: tri stipendije učenicima generacije, 11 po osnovi uspjeha i 11 stipendija po osnovi slabog imovnoga stanja.

Visina mjesečnog iznosa stipendije je 150 konvertibilnih maraka, a kako je objašnjeno iz Vlade PŽ-a, bit će korisnicima doznačena u deset jednakih mjesečnih obroka. Na sjednici je usvojena i odluka o utvrđenju kriterija za dodjelu stipendija redovitim studentima za akademsku 2020./2021. godinu.

Naime, Vlada Posavske županije preko resornoga županijskog ministarstva redovito odobrava sredstva kojima se sufinancira prijevoz učenika s njezina područja. Posljednjom su odlukom odobrili izdvajanje sredstava iz županijskog proračuna za 2020. godinu svim trima općinama na području županije, i to općinama Domaljevac-Šamac, Odžak i Orašje u ukupnom iznosu od 38.792 konvertibilne marke.

Planirani projekti

Na posljednjoj sjednici Vlade PŽ-a usvojena je i odluka o odobravanju izdvajanja novčanih sredstava utvrđenih županijskim proračunom za 2020. godinu na poziciji “grantovi nižim razinama vlasti” u svrhu sufinanciranja započetih i planiranih projekata od važnosti za razvoj općina i Posavske županije te se za te namjene izdvaja ukupni iznos od 4142 konvertibilne marke.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?