orašje

Posavski se dječji vrtići brinu o 170 mališana

03.06.2016.
u 11:00

Odgovorna zadaća čuvanja i edukacije više od 170 djevojčica i dječaka predškolske dobi povjerena je u Posavskoj županiji dječjim vrtićima u tri općinska središta, i to u Orašju dječjem vrtiću “Pčelica”, zatim dječjem vrtiću u Domaljevcu i dječjem vrtić “Paola Cerueto” u Odžaku.

U sva tri dječja vrtića cijena cjelodnevnog boravka je ista, u mjesečnom iznosu 140 konvertibilnih maraka, dok je cijena za boravak djeteta u jednome od tri posavska dječja vrtića nešto viša za jasličku dob djece.

Postoje i olakšice za drugo dijete, a za treće je boravak besplatan.

Darovi za rođendan “Pčelice”

U povodu Međunarodnog dana djece te obilježavanja Dana vrtića “Pčelica” Orašje, načelnik oraške općine Đuro Topić posjetio je tu javnu ustanovu.

Na sastanku s ravnateljicom Biljanom Babić razgovarao je o aktualnom problemu nedostatka kapaciteta, odnosno mjesta u vrtiću i u jasličkoj i u skupini djece vrtićke dobi.

Vrtić “Pčelica” u Orašju odavno je opravdao svoju djelatnost jer godinama puno je veći interes roditelja za upis njihove djece u vrtić nego što su to mogućnosti smještaja.

Danas su u oraškom vrtiću upisana čak 82 mališana.

Nedavno je završen natječaj za upis djece u novu školsku godinu na koji je pristiglo skoro dvostruko više prijava nego što je ispražnjenih mjesta.

- Ovaj problem je trenutačno prioritet koji treba riješiti, kazao je Topić.

Za rođendan oraškoga dječjega vrtića donio je i prigodne darove: nove tepihe za svaku prostoriju s dječjim motivima, kao i glazbeni uređaj.

Zauzvrat, vrtićka djeca nagradila su ga pjesmom i recitacijama, koje su izveli i na predstavi u oraškoj kinodvorani u povodu Dana vrtića.

Obnovljeni vrtić u Domaljevcu

Marijana Ivešić, ravnateljica dječjeg vrtića “Domaljevac”, ističe da je u toj ustanovi upisano oko 30-ak djece u cjelodnevni boravak.

Taj je posavski vrtić pretrpio tijekom svibanjskih poplava 2014.ogromne štete jer je bio poplavljen dva i pol tjedna s razinom vode višom od dva metra.

Uništeni su sva oprema, namještaj kao i sve prostorije.

Uz pomoć prijatelja dječjega vrtića u Domaljevcu prostori su obnovljeni, a iz njega se ponovno čuje zvonki smijeh djece organiziranih u mješovitu skupinu i jaslice.

Odžački dječji vrtić “Paola Cerueto” nosi ime po talijanskoj humanitarki koja je u misiji pomoći posavskome kraju u jednom od dolazaka, nažalost, u prometnoj nesreći izgubila život.

Dječji vrtić u Odžaku iznikao je iz pepela, a danas je vrtić drugi dom i moderno uređena ustanova za 60-ak mališana općine Odžak.

- Djeca su u dječjem vrtiću raspoređena u tri odgojne skupine, a u dograđene jaslice u sklopu dječjega vrtića tek se trebaju useliti najmlađi gosti, kaže nam ravnateljica dječjega vrtića Kata Erceg-Dujak. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?