Duhovno središte

Posavljaci zahvalili Bogu za ovogodišnje plodove zemlje

10.10.2016.
u 11:00

U duhovnom središtu Posavljaka u župnoj crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi svečano je proslavljena nedjelja zahvale Bogu za plodove zemlje. Posavljaci su zahvalili Bogu za plodove zemlje na tradicijski način, najprije uz svetu misu koju je predvodio gvardijan fra Mario Jurić uz koncelebriranje fra Perice Martinovića i fra Marijana Oršolića, a potom ispred prelijepoga crkvenoga i samostanskoga zdanja zajednički blagujući blagoslovljenu hranu.

Tamburice i župni zbor

“Zahvalimo Bogu za plodove zemlje i za sva dobra kojima nas svakodnevno dariva. To premalo činimo.

Milost, ljubav i zajedništvo bitne su sastavnice nedjelje i slavlja isprepletenoga Božjim darovima i plodovima Zemlje kojima se radujemo i bez kojih život nema okusa”, čulo se za vrijeme misnoga slavlja u kojem je sudjelovalo oko 2000 vjernika.

Misa je praćena, baš kako to i priliči takvim prigodama i posavskome podneblju, zvucima posavske tamburice uz pjevanje župnoga zbora.

Tijekom mise gvardijan fra Mario Jurić podsjetio je da Posavljaci još uvijek nose tragično sjećanje na nabujale rijeke Savu i Bosnu, koje su Posavinu opkolile 2014. godine i, nažalost, potopile, no treba zahvaliti za ovogodišnje izdašne darove u godini koja je donijela obilje plodova, zahvaliti za lijepu prirodu, polja, šume, za sve plodove koji služe ljudima za dobar i zdrav život.

Zahvala Bogu

“Uobičajeno je kod nas kršćana da Bogu zahvaljujemo u raznim prigodama, a u jesenske dane, dakle u listopadu mjesecu, kada je glavna sezona branja plodova, onda zahvaljujemo baš za te plodove koje nam je Bog dao preko rađanja zemlje.

Ova godina je bila posebno obilna, i to sa svim vrstama plodova, tako da sada ovim činom zahvaljujemo Bogu za taj blagoslov naše zemlje i roda iz nje, i blagoslov ljudskog rada i truda koji su uloženi da rod stigne u pravo vrijeme i mogne biti sabran”, kazao je tijekom misnog slavlja fra Perica Martinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije