U poduzetničkoj zoni u Orašju otvoren novi objekt Maxhofa na 3200 m2

Posao za 30-ak djelatnika, cilj stvoriti kvalitetna radna mjesta za ostanak mladih

07.10.2022.
u 19:00

Predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić i vlasnik tvrtke Maxhof Gruppe Ivica Turza svečanim su presijecanjem vrpce otvorili novosagrađeni objekt Maxhofa na prostoru poduzetničke zone u Orašju, piše Večernji list BiH. Maxhof Gruppe 100-postotni je vlasnik i proizvođač brenda Maxhof, sitnih kućanskih uređaja.

Širenje na cijelo europsko tržište

Objekt se proteže na 3200 metara četvornih, gdje su, između ostaloga, smješteni proizvodni, skladišni i uredski prostori izgrađeni prema svjetskim standardima. U tvrtki će posao u prvoj fazi naći 30-ak djelatnika jer namjera im je, poručio je Turza, proširiti posao na cijelo europsko tržište.

U povodu otvorenja objekta gospodarstvenik Ivica Turza s trenutačnom adresom u Singapuru naglasio je zadovoljstvo što je Maxhof poniknuo baš u Orašju jer ovdje ima potencijala za gospodarski razvoj.

- Ovo je samo prvi korak koji hoćemo stvoriti, a to su, u prvom redu, kvalitetna radna mjesta kako bi mladi ostajali u rodnom kraju. Zaposlit ćemo mlade sa završenim fakultetom kako bi se uvjerili da iz Posavine mogu surađivati jednako dobro i s Njemačkom, i Australijom, i Singapurom i Kinom - poručio je Turza te istaknuo odličnu suradnju sa županijskim i institucijama Grada Orašja.

Zadovoljstvo otvorenjem novog gospodarskog subjekta izrazio je i predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić, čime je, kazao je, još više upotpunjena poduzetnička zona u Orašju i time potvrđena kao prostor pogodan za investiranje.

- Važno je istaknuti kako je i Posavska županija sa svojim mjerama potaknula i ovog investitora, a nadam se i mnoge druge, da investiraju na prostoru Posavske županije i otvaraju održiva radna mjesta. Na tome ćemo i dalje raditi s našim poduzetnicima - poručio je predsjednik Vlade PŽ-a Topić te zaželio uspješan rad Maxhofu.

Otvorenju su bili nazočni, između ostalih, i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Posavske županije Dragutin Živković, predsjednik Udruge poduzetnika Orašja Ivo Vincetić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić te gospodarstvenici i poslovni suradnici Maxhofa iz Republike Hrvatske i okolnih zemalja.

Razgledali objekt

Na kraju svečanog otvorenja Jozo Puškarić, direktor Maxhofa, proveo je posjetitelje i goste u razgledavanje objekta i upoznavanje s izložbenim eksponatima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije