Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Portal 'Vijesti umeta' ponovno se upalio…

09. kolovoza 2016. u 16:00 0 komentara 349 prikaza
​ISIL-ov

Portal “Vijesti ummeta”, koji podržava “Islamsku državu” i koji je veličao njihova obredna odsijecanja glava, kao i ubojstvo Tomislava Salopeka te terorističke napade po svijetu, ponovno je počeo s radom nakon što je ukinut 12. svibnja, a na njemu su postavljeni video-linkova i infografika koji opet veličaju zločine vojnika ove terorističke organizacije.

Teroristička organizacija “Islamska država” ranije je putem “Vijesti umeta” više puta upućivala prijetnje smrću brojnim osobama iz BiH, koje nisu po mjeri ljudi koji stoje iza ovog portala.

“Naša nova stranica na profesionalnoj razini je, Alahovom milošću, otpočela sa radom. Ovo je službena stranica medija` Islamske države` na bosanskom jeziku, prenosi Poskok.info.

Molimo Alaha da pomogne `Islamsku državu` i njenu medijsku kuću i da bude trn u očima kjafira, murteda i munafika. Amen! “, piše na naslovnici

. “Vijesti umeta” oglasile su se putem nove stranice na linku www.vijestiummeta1.wordpress.com. “N1” je ranije objavio da je jedan od glavnih umova portala bio Nedžad Balkan uz grupu osobe iz BiH i Sandžaka.

Stranica je, navodno, uređivana iz Švicarske, Austrije i Švedske. Nedžad Balkan, za kojeg nije utvrđeno stoji li i danas iza bloga “Vijesti umeta”, porijeklom je iz Tutina i regiji tekfirskoj ideologiji koja nije u skladu sa službenim stavovima naše Islamske zajednice u BIH.

Propovijedao je u sedmom okrugu u Beču, a austrijske vlasti svojevremeno su ga okarakterizirale kao radikalnog po stavovima, ali službene potvrde nikada nije bilo. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.