Poruka

Porfirije: Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama!

porfirije
PIXSELL/VEČERNJI LIST
24.10.2021.
u 10:45

Patrijarh srpski Porfirije poručio je da pravoslavni srpski narod ne može pristati na to da bilo tko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet. Naveo je da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi poželjeti.

"Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo Muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama", napisao je patrijarh Porfirije na "Instagramu".

Ali, naveo je srpski patrijarh, ne mogu pristati ni na to da bilo tko dovodi u pitanje ono što oni jesu, njihov identitet, duhovni i nacionalni.

"Tek kad znamo tko smo, prepoznajemo tko je i bilo tko drugi. Tek tada ćemo moći dijeliti svoje s takozvanim tuđim i od njih primati ono što nam pružaju i tako bogatiti jedni druge", napisao je patrijarh srpski.

Patrijarh Porfirije završio je za vikend dvodnevni posjet Eparhiji banjalučkoj, prvi otkad je izabran na mjesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije