ISOVIĆ:

Porezna uprava FBiH nastavlja s intenzivnim kontrolama

Isović
Foto: Agencija
27.01.2016.
u 09:28

Porezna uprava Federacije BiH će nastaviti s intenzivnim kontrolama kladionica na području cijele FBiH, potvrdio je za dnevne novine Faktor v.d. direktora Porezne uprave FBiH Šerif Isović.

Inspektori su tijekom posljednje akcije izvršili 317 inspekcijskih nadzora u objektima raznih djelatnosti, od toga kod 137 priređivača igara na sreću klađenjem. Privremeno je zapečaćeno 48 objekata. Izdano je 148 prekršajnih naloga, s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 440.800,00 KM.

- U samo dva dana kontrole zatekli smo čak 81 neprijavljenog radnika. Po okončanju kontrole ti radnici moraju biti prijavljeni. Moram naglasiti kako u posljednja dva i pol mjeseca provodimo intenzivne kontrole i s njima će se nastaviti. U ovoj godini ovo je druga akcija. Naravno, nedostaje nam još inspektora, ali eto uspijevamo nekako i s postojećim kapacitetima. Nama su samo u prošloj godini otišla 82 čovjeka. Od toga 81 u mirovinu, a jedan je preselio - govori Isović.

Dodaje kako je najvažnije da se na terenu radi. 

-Najviše neprijavljenih radnika smo pronašli u Županiji Sarajevo. Trudit ćemo se i s postojećim kapacitima suzbiti nepravilnosti, da se radi po zakonu, jer mi i jesmo tu zbog zakona - rekao je Isović.

U posljednjoj akciji osim priređivača igara na sreću klađenjem, kontrolama su bili obuhvaćene ugostiteljske, pekarske, građevinske, trgovinske djelatnosti. Zatim, djelatnosti distribucije filma, te humanitarne organizacije i udruženja.

Utvrđeno je da 14 objekata obavljaju djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa. Zbog utvrđenih nepravilnosti poput zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa izdano je 148 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 440.800,00 KM, piše Faktor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?