Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

'Pored onoga što se događa na Kosovu i u BiH, Crna Gora se pokazuje kao meta ruskog malignog utjecanja na Balkanu'

"Po onome što sam shvatio, a mislim da su to shvatili i naši saveznici, moguće prioritetna točka bavljenja i destabilizacije po principu - što gore na Balkanu, što gore u Crnoj Gori, to bolje za rusku agresiju u Ukrajini", rekao je Krivokapić.
23. rujna 2022. u 11:12 0 komentara 182 prikaza

Crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić smatra da u Crnoj Gori eskalira rusko mišljenje pa bi ta zemlja potencijalno mogla biti vruća točka na Balkanu.

"Pored onoga što se već događa na Kosovu, u Bosni i Hercegovini, i Crna Gora se pokazuje kao posebno značajna meta ruskog malignog utjecanja na Balkanu. Po onome što sam shvatio, a mislim da su to shvatili i naši saveznici, moguće prioritetna točka bavljenja i destabilizacije po principu - što gore na Balkanu, što gore u Crnoj Gori, to bolje za rusku agresiju u Ukrajini", rekao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje koliko je Crna Gora trenutačno podložna još većem ruskom miješanju, a imajući u vidu aktualnu političku krizu, Krivokapić je u intervjuu za Glas Amerike kazao a da je u svim kontaktima osjetio "kako su crnogorski saveznici to shvatili".

Po njegovim riječima, Crna Gora iz aktualne političke krize može izaći organiziranjem izbora i demokratskom odlukom građana koji će izabrati najbolje rješenje kao i 2006. godine.

"Posljedice rata u Ukrajini se već osjećaju u regiji, možda i prije nego što se dogodilo ovo s Ukrajinom počele su se događati u Crnoj Gori. Te aktivnosti koje su sada prešle u divlju agresiju u Ukrajini, kroz razne vidove hibridnog rata su bile prisutne u Crnoj Gori i ranije, a sada eskaliraju", kazao je ministar Krivokapić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.