Pogoršana epidemiološka slika

Porast broja novozaraženih u HNŽ- stožer poziva na poštivanje mjera

skb mostar - covid bolnica
Stojan Lasić
03.03.2021.
u 15:19

Krizni  stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije održao je redovitu sjednicu na kojoj je sagledana trenutna epidemiološka situacija u Županiji.

Prema izvješću županijskog Zavoda za javno zdravstvo u ovoj godini zabilježen je pad novooboljelih u šest uzastopnih tjedana zaključno s 21. veljače 2021. godine. Međutim, u razdoblju od 22. do 28. veljače ponovno dolazi do porasta broja novooboljelih, a taj rast se nastavlja i ovom tjednu.

S obzirom na to da je evidentno pogoršanje epidemiološke situacije, održat će se radni sastanak s nadležnim inspekcijama na kojem će se prezentirati trenutna epidemiološka  situacija,  sagledati stanje na terenu i predložiti mjere u svrhu učinkovitijeg inspekcijskog nadzora.

Krizni stožer poziva na dosljedno poštivanje epidemioloških mjera, posebice izbjegavanja većih skupova i zatvorenih prostora, te nošenje maski i držanje preporučene distance. Navedene mjere, uz redovitu higijenu ruku, izbjegavanje dodirivanja lica rukama, ostajanje kući ukoliko se osoba ne osjeća dobro su, za sada, najbolji i najučinkovitiji način zaštite.

Pokažimo odgovornost i prema sebi i prema drugima – poštujmo propisane epidemiološke mjere.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije