Vlada Posavske županije

Popuštanje epidemioloških mjera u Posavskoj županiji

20.05.2021.
u 18:03

Vlada Posavske županije je na sjednici održanoj u četvrtak usvojila nove zapovijedi Kriznog stožera za sprečavanje i širenje koronavirusa prema kojima se zbog poboljšanja epidemiološke situacije dopušta redovit proces odvijanja nastave za sve učenike, a ugostiteljskim objektima radno vrijeme se produljuje do ponoći uz poštivanje epidemioloških mjera.

Također, prema novim zapovijedima dopuštena su javna i privatna okupljanja na otvorenom prostoru u grupama do 70 osoba te u zatvorenom prostoru grupama do 30 osoba.

Ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković informirao je Vladu o epidemiološkoj situaciji na području Posavske županije koja se poboljšala s obzirom na smanjenje svih parametara koji prate broj oboljelih od koronavirusa.

Između ostalog, Živković je istaknuo kako je trenutno 37 aktivnih slučajeva te da je tjedna incidencija zaraze SARS-CoV-2 virusom iznosi 58 na 100.000 stanovnika što je značajno poboljšanje naspram incidencije od 420 koliko je iznosila prije 30 dana na području te županije.

Vlada PŽ usvojila je Izvješće o radu i financijskom poslovanju za 2020. godinu Županijske bolnice u Orašju, kao i Plan i program rada za 2021. godinu Županijske bolnice u Orašju, koje je obrazložio ravnatelj Županijske bolnice prim. dr. med. Perica Jelečević.

Usvojeni su i financijski, izvještajni i planski dokumenti županijskih institucija, zatim izvješće o financijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Posavske županije za 2020. godinu i izvješće o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja Posavske županije u prošloj godini.

Također, usvojena je Odluka o vrsti, temeljnim kriterijima, načinu ostvarivanja novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, sufinanciranju mjera zdravstvene zaštite i ostalim potporama za 2021. godinu.

Sredstva za provedbu te odluke osigurana su u okviru županijskog proračuna za 2021. godinu, a grant za poljoprivredu je u ukupnom iznosu od 1.050.000 maraka.

Vlada je, među ostalim, usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Posavske županije za 2021. godinu općinama Domaljevac – Šamac, Odžak i Orašje na ime sufinanciranja prijevoza učenika u osnovnim i srednjim školama na području spomenute županije za travanj u školskoj 2020./2021. godini.

Za prijevoz učenika ukupno je odobreno 28.927 maraka (općini Domaljevac-Šamac 4.012 KM, općini Odžak 16.553 KM, općini Orašje 8.361 KM).

Usvojena je i odluka o izdvajanju 15.000 maraka za instalaciju grijanja u objektu sportske dvorane Osnovne školi Vladimira Nazora u Odžaku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?