paolo brosio napisao i knjigu o svome obraćenju

Popularni talijanski voditelj natječe se u reality showu kako bi pomogao Međugorju

09.02.2019.
u 20:30

Reality show zasigurno nije mjesto na kojem itko očekuje svećenika, ali ovogodišnje izdanje poznatog talijanskog showa Otok slavnih bit će oplemenjeno upravo redovitim dolascima jednog katoličkog svećenika, piše Bitno.net.

U drugoj ulozi

Njegova prisutnost neće biti u ulozi natjecatelja, nego kako bi svakog tjedna podijelio sakramente jednom od natjecatelja. Poznati talijanski novinar i televizijski voditelj Paolo Brosio o tome je govorio u intervjuu za La Nazione.

Upravo će Brosio, nakon što je 13 godina iskustva u drugoj ulozi, ulozi izvjestitelja, sada biti jedan od natjecatelja. Nada se, kaže, da će tamo dugo ostati.

- Kao dio svog ugovora tražio sam da imam mjesto za molitvu, da imam svoje duhovne knjige i krunicu. Svakog tjedna na otok će doći svećenik kako bi ispovjedio mene i svakoga tko će to željeti, a sa sobom će ponijeti i presveti sakrament - rekao je Brosio te dodao kako na otok nosi riječi Božje.

- Ne pretjerujem kada kažem da će Bog biti devetnaesti natjecatelj na otoku.

Za ulazak u reality show nije ga, kako ističe, motivirala želja za slavom, nego vrlo plemeniti cilj povezan s Međugorjem, u svrhu kojeg je obećao donirati novčanu nagradu u slučaju pobjede.

- Prigodu da odem na otok nisam želio propustiti zato što želim ostvariti svoj san, a to je postavljanje objekata za prvu pomoć u marijanskom svetištu u Međugorju. Ako osvojim 100 tisuća eura, dat ću prvu polovicu za djela milosrđa, a drugu za financiranje bolnice mira - istaknuo je talijanski voditelj Paolo Brosio koji se na katoličanstvo obratio upravo u Međugorju.

Kaže u intervjuu i kako mu nije bila laka odluka ići na otok jer imam puno posla po cijeloj Italiji gdje je angažiran i u zakladi Olimpijada u srcu... - No, to je jedan od mogućih načina da okrunim moje snove na drukčijim mjestima kao što sam to uradio i u Međugorju - kazao je u intervjuu za La Nazione.

Na upit kako će mamu Annu ostaviti samu doma, ističe kako će se za nju moliti na otoku, ali da je kući ostavlja s “anđelima”, volonterima, koji će se dobro brinuti o njoj.

- Kako bismo preživjeli na otoku, moramo biti dobri ribari. Uzimao sam sate obuke od poznatog instruktora koji mi je objasnio jako mnogo tajni koje će mi pomoći da ulovim što više. A što se tiče žena na otoku, sve su jako lijepe, ali ću ja ipak izdržati - kaže poznati Talijan.

Knjiga o obraćenju

O svome je obraćenju prije četiri godine napisao i knjigu, prigodom čijeg predstavljanja je istaknuo:

- Marijine riječi u međugorskim porukama promijenile su moj život, spasile me kada sam bio na rubu i učinile da otkrijem Isusa u svakodnevnoj misi, evanđelju, ispovijedi i euharistiji. Molitva je najvažnija. Moramo svaki dan predati svoje brige Gospi i Isusu te moliti cijelim srcem. To je recept za mir u srcu, ljubav i oprost - kazao je tada Paolo Brosio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?