Damir Kljajo Ćalta bio je pokretač akcije koja je 2017. na obranu naslova Zrinjskog privukla 15.000 gledatelja

Popularni navijač Ćalta: Kada svi dišemo kao jedan, naš Zrinjski je tada nezaustavljiv

10.05.2023.
u 10:18

Jutarnje kave u najnogometnijem ugostiteljskom objektu u Mostaru, Shankly's Pubu, posebno su zanimljive ovih dana. I većina drugih ugostiteljskih objekata u mostarskom naselju Centar 2 također su nogometne lokacije, prvenstveno caffe bar Monte Carlo, ali i kultni Fenix. Ipak, Shankly's je posebno mjesto gdje se živi nogomet. Spektar nogometnih tema na tom mjestu je velik, od međunarodnog pa do domaćeg nogometa. Popularno mostarsko okupljalište, mjesto koje periodično privlači navijače planetarno popularnog Liverpoola iz cijele naše regije, jednostavno ima poseban šarm. Dresovi poznatih nogometaša na svim su zidovima. Naravno, prevladavaju tu dresovi zvijezda Liverpoola, ali i dresovi Zrinjskog. Na meniju možete pronaći burger koji nosi ime po kapetanu Zrinjskog Nemanji Bilbiji, burger posvećen lokalnom mladiću Igoru Saviću...

Glavna tema

U Shankly's Pubu često možete sresti i Damira Kljaju Ćaltu, neponovljivog navijača Zrinjskog, čovjeka koji živi s ovim klubom. Ćalta svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje poruke podrške omiljenom klubu, doduše ne samo Zrinjskom nego i drugim mostarskim klubovima i istaknutim sportašima. Ćalta se rado sjeća i onih koji danas nisu među nama, istaknutih Mostaraca. Posebno je u mostarskim javnim krugovima nedavno odjeknula njegova podrška popularnoj Lauri, koja također više nije među nama, a koju je on posebno obožavao. Ipak, s posebnom strašću ovaj se navijač bavi svime onim što njemu, a i brojnim drugima znači Zrinjski. O kakvim onda drugim temama možemo razgovarati s takvim čovjekom osim o Zrinjskom?

- Naši su momci ove sezone bili odlični. Momčad predvođena Rendulićem napravila je čuda. Što reći za takav pristup, šampionski gard, Zrinjski nam je svima donio puno radosti i u ovoj sezoni. To što momci rade na terenu odlično prate i naša uprava i navijači. Kada je sve to tako posloženo, imamo uspjeh kakav imamo. Ljudi možda ne razumiju koliko je to teško raditi, nama je u Mostaru postalo normalno da je Zrinjski prvak, pa možda ponekad nismo ni svjesni koliko je Zrinjski uspješan. Zamislite da neki drugi klub igra tako dobro, tko bi ost'o od njih... - u svom stilu kazao je Ćalta.

Zrinjski već u petak igra novu utakmicu u prvenstvu. Momčad putuje na gostovanje kod Sloge, ali, realno, dio Mostara koji navija za Zrinjski ta utakmica pretjerano i ne zanima. Mnogo je zanimljivije ono što slijedi iza toga - finale Kupa BiH (17. svibnja) protiv gradskog rivala Veleža. Ta će se utakmica igrati u Zenici i privući će veliko zanimanje cijele nogometne regije.

- To je u ovom trenutku utakmica svih utakmica. Iako Velež ima kvalitetu te nas čeka neugodan protivnik, ne sumnjam u naše igrače, struku i klub u cjelini. Siguran sam kako ćemo uzeti i taj Kup - dodao je Ćalta.

Zrinjski je 2017. godine na utakmici protiv Slobode pod Bijelim brijegom privukao oko 15.000 navijača. Na utakmici na kojoj su Mostarci pobijedili (3:0) i obranili naslov prvaka viđeno je nevjerojatno navijačko ozračje. Dva gola na toj utakmici zabio je današnji kapetan Plemića Nemanja Bilbija, dok je jedan gol zabio Jasmin Mešanović, obojica aktualni reprezentativci BiH. Upravo je Ćalta uoči te utakmice "zakuhao" prigodnu promotivnu akciju na društvenim mrežama, akciju koja se pretvorila u opći navijački pokret. Samim tim riječi ovog navijača, kada govori o Zrinjskom, imaju svojevrsnu težinu i kapital.

Navijači se mobiliziraju

- Jako sam sretan kada čujem da se naši navijači mobiliziraju i za ovo finale Kupa. Zrinjski zaslužuje našu podršku na utakmici u Zenici i nadam se kako će se svi oni koji vole naš klub odazvati u velikom broju. Koliko čujem, ekipe se po mostarskim naseljima već pripremaju za ovo gostovanje. Bit će to posebno mostarsko finale, praznik nogometa. Mi sa svoje strane moramo dati sve od sebe kako bi naši igrači imali pravu podršku u Zenici. Kada svi dišemo kao jedan, Zrinjski je tada nezaustavljiv. Kao i mnogi drugi, brojim dane do te utakmice - zaključio je Ćalta.

Ako je suditi po zanimanju simpatizera Zrinjskog te prema nekim neslužbenim informacijama, Zrinjski neće imati problema rasprodati svojih 3000 karata.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije