zenica

Poplava u bolnici u Zenici izbacila medicinski otpad, sumnja se na placentu

bolnica u zenici
02.08.2016.
u 16:53

Tijekom poplava izazvanih kišom u zeničkoj bolnici došlo je do začepljenja odvodnih cijevi, a kako Klix.ba doznaje, tijekom otčepljavanja cijevi voda je sa sobom povukla i placentu koja se našla u poplavljenim prostorijama.

Glasnogovornica bolnice Aida Buro za Klix je rekla kako su već informirali javnost da je zbog izuzetno jakog nevremena praćenog obilnim padavinama u Zenici 24. srpnja došlo do zastoja u odvodima otpadnih voda u bolnici, zbog čega su prizemne prostorije u pojedinim odjelima bile poplavljene. 

"Tijekom otčepljavanja odvodnih cijevi i sabirnih kanalizacijskih kolektora izvučen je različit otpadni materijal iz odvodnih cijevi u kojem je uočena masa koja upućuje na medicinski otpad. Pokrenuta je interna procedura da bi se utvrdio eventualno propust kojim se masa našla u kanalizacijskom odvodu s obzirom da za odlaganje takve vrste otpada postoji jasno utvrđena procedura", izjavila je Buro.

S ciljem saznanja radi li se o placenti pod medicinskim otpadom, Buro je istaknula da više informacija o ovom slučaju trenutno ne može dati javnosti.

Odlaganje medicinskog otpada vrši se po unaprijed poznatim procedurama uz prisutnost stručnog medicinskog osoblja, nakon čega se pakira u posebne kutije označene za vrstu medicinskog otpada te se potom prebacuje do spalionica ili drugih lokacija za njegovo zbrinjavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije