Softić:

Popis stanovništva je statistička stvar

Softić:
30.06.2016.
u 14:57

 Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA Safet Softić je u izjavi Feni izrazio zadovoljstvo zbog toga što su danas objavljeni službeni rezultati popisa stanovništva u BiH.

- Mislim da su agencije za statistiku uradile dobar posao. To je danas i na neki način kroz prezenataciju koju smo vidjeli pokazano - kazao je Softić nakon što je Agencija za statistiku BiH prezentirala službene rezultate popisa u našoj zemlji, prenosi Fena.

Ocijenio je da je popis za BiH, prije svega, statistička stvar, „stvar koja bi trebala biti potpuno rasterećena od politike“.

Dodao je da je u BiH, nažalost, kao i mnoge druge stvari, i „popis stanovništva opterećen sa svim našim političkim kontrovezrama u kojima živimo“.

- Ono što smo danas mogli vidjeti jeste, ustvari, zbir statističkih podataka koji za ovu zemlju, prije svega, znače stabilnost. Znače, na neki način, legitimaciju da smo ozbiljna zemlja, da smo u stanju makar popisati ono  što imamo, ako već nismo u stanju da brže razvijamo ovu zemlju, i naravno da budemo kredibilan partner Europi i Europskoj uniji na našem europskom putu - naveo je Softić.

Po njegovoj ocjeni, ovo je danas „osobne karta BiH“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?