Borac za budućnost mladih

Ponovo napadnut imam Beganović: Nož mu prošao pored srca!

beganovic
Foto: agencije
02.01.2015.
u 09:58

Ovo je treći napad na Beganovića u posljednjih 25 dana. Mediji su ranije nagađali kako je imam Beganović na meti napada selefija zbog protivljenja odlasku mladića iz bihaćke krajine u džihad

Selvedin ef. Beganović, imam u džematu Trnovi, općina Velika Kladuša, napadnut je sinoć oko 18 sati kod imamske kuće od strane nepoznatog napadača koji ga je udario prvo tupim predmetom, a onda zarezao nožem na dva mjesta. Napad se dogodio u trenutku kada je efendija Beganović pošao dati psu vode prije ulaska u džamiju.

Kako saznaje Avaz, nepoznati napadač udario ga je s leđa tvrdim predmetom u glavu, a nakon što je iznenađeni imam pao na zemlju pokušao ga je ubosti nožem u prsa i vrat. Napadač se udaljio, a ozlijeđeni imam je, pozvao policiju. Beganović je u predjelu srca zadobio udarac nožem koji, na sreću, nije bi dubok, te ranu na vratu.
Ozlijeđeni imam je kolima hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši prevezen do Kantonalne bolnice (KB)„Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću gdje pregledan na Odjelu kirurgije, ali je nakon toga na vlastiti zahtjev pušten kući. Sarajevski list saznaje da je veoma uznemiren i u teškom psihičkom stanju. Međutim, prema neslužbenim informacijama, napadnuti imam je vidio napadača koji nije bio maskiran.

Ovo je treći napad na Beganovića u posljednjih 25 dana. Dana 8. prosinca, također, u večernjim satima nepoznata maskirana osoba napalo je nožem trnovskog imama i nanijelo mu teže tjelesne ozlijede u predjelu ramena i ruke. Potom je 13. prosinca napadnut u predulazu džamije također od nepoznate maskirane osobe i tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede, ali pri tome veći broj udaraca po cijelom tijelu.

Selvedin ef. Beganović je nakon prvog napada 8. prosinca u više izjava medijima kazao kako nikoga ne optužuje i ne upire prstom. Učinio je isto i nakon drugog napada.

– Nemojmo biti tužitelji, jer ćemo na Sudnjem danu biti optuženi! Nemojmo biti suci, jer će nam biti suđeno – izjavio je Beganović naglasivši kako je “slutnja gora od ubojstva“.

Kladuška policija i dalje intenzivno radi na sva tri slučaja napada na trnovskog imama. Sumnja se da je riječ o istom napadaču čiji identitet još uvijek nije otkriven. Indicije i osnovi sumnje upućuju da napadač, odnosno napadači, žive u blizini.

Mediji su ranije nagađali kako je imam Beganović na meti napada selefija zbog protivljenja odlasku mladića iz bihaćke krajine u džihad. /HMS/

Komentara 1

BA
Balija
11:27 03.01.2015.

Danas u Bosni je naj teze zivjeti i prezivjeti normalnim i postenim ljudima.Svi kriminalci u bih se kriju i sakrivaju iza vjere i nazije ,kradu,bogatese vec 20god.pod ovom maskom.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije