Pejčinović primila Komaricu

Pomoć u rješavanju situacije hrvatske – katoličke populacije u RS-u

31.08.2017.
u 15:18

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova u RH Marija Pejčinović Burić zajedno sa svojim suradnicama primila je banjolučkog biskupa dr. Franju Komaricu i njegove suradnike na njegovu molbu.

Bio je to prvi službeni susret biskupa Komarice s potpredsjednicom i ministricom Pejčinović – Burić, otkako ona obnaša sadašnju dužnost.

U dužem prijateljskom razgovoru biskup Komarica je prezentirao nekoliko od osobito aktualnih problema s kojima se susreće on i njegovi suradnici u nastojanju da pruže konstruktivni doprinos liječenju još uvijek brojnih otvorenih rana iz zadnjeg rata te izgradnji pravne države u BiH. 

Također je podsjetio na dobivena obećanja od premijera Vlade RH g. Plenkovića o učinkovitijem i sveobuhvatnijem rješavanju godinama zanemarivane dramatične situacije hrvatske – katoličke populacije u entitetu RS u BiH, ali i u nekim od općina na području entiteta FBiH osobito brojnih prognanika u rodna mjesta.

Potpredsjednica i ministrica Pejčinović – Burić je biskupu obećala da će zajedno sa svojim suradnicima razmotriti njegove zamolbe, javlja TABB. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?