POKOLJ U KANADI

Najmanje 17 osoba ubijeno u napadu: Nasumično je pucao po ljudima

Autori: Vecernji.hr, Hina
20.04.2020.
u 07:48

Najmanje 17 ljudi ubijeno je u poludnevnom mahnitom pohodu ubojice u kanadskoj pokrajini Novoj Škotskoj, javlja CNN. 

Među mrtvima su i jedna policajka Kraljevske kanadske konjičke policije (RCMP) i sam napadač. Napadač Gabriel Wortman (51) pucao je po ljudima na nekoliko lokacija u Novoj Škotskoj. Zasad je nepoznato koji su Wortmanovi motivi. "Čini se da je pucao vrlo nasumično", kazao je Leathner. 

On je pronađen mrtav nakon višesatne policijske potrage, a zasad je nepoznato je li se ubio sam ili je ubijen u obračunu s policijom. Među njegovim žrtvama i policajka Heidi Stevenson, veteranka s 23-godišnjim stažem u službi.

Majka je dvoje djece.  Pokolj je počeo u malom ruralnom naselju Portapiqueu, otprilike 130 kilometara od pokrajinskog glavnog grada Halifaxa. Policija je ondje pronašla nekoliko žrtava. 

Kasnije se pokazalo da je Wortman nosio odoru nalik onoj RCMP-a i vozio automobil sličan policijskom. Ovo je najgore masovno ubojstvo u Kanadi, koja suprotno od susjednog SAD-a ima stroge zakone o kontroli naoružanja, u više od 30 godina.  Premijer Justin Trudeau izrazio je sućut žrtvama i kazao da se radi o strašnom zločinu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije