BIH - Ukrajina 1:2

BiH ostala bez Europskog prvenstva: Ukrajina nakon preokreta pobijedila

21.03.2024.
u 21:33

BiH je vodila do 85. minute , a onda su Ukrajinci postigli dva gola za samo tri minute

Nogometaši Bosne i Hercegovine šokantno su izgubili od Ukrajine u polufinalu doigravanja za Europsko prvenstvo rezultatom 2:1.

Bila je ovo dobra utakmica nogometaša izbornika Save Miloševića sve do posljednjih pet minuta regularnog tijeka utakmice.

Bh. reprezentativci su se od samog starta dobro postavili. Pritiskali su Ukrajince u napadu, a u obrani su odlično stajali i sprječavali nalete favorizirane 24. reprezentacije svijeta.

Na prvu ozbiljnu prigodu čekalo se do 38. minute, ali se Edin Džeko i Sead Kolašinac nisu sporazumjeli i propala je izgledna prigoda.

Dobro su bh. nogometaši otvorili i drugo poluvrijeme, a u 57. minuti je „eksplodiralo“ Bilino polje. Amar Dedić je ubacio loptu pred gol Ukrajinaca, a u vlastitu mrežu je skrenuo Mikolenko. Zbog povreda su van igre morali Dedić i Anel Ahmedhodžić.

U 83. minuti Miralem Pjanić je sjajno uposlio Ermedina Demirovića koji nije uspio svladati Lunjina.

I onda šokantne tri minute. Prvo je Jaremčuk poravnao na 1:1 u 85., a tri minute kasnije asistirao je Dovbiku.

Iako se igralo osam minuta nadoknade, bh. reprezentacija se nije uspjela vratiti u utakmicu. Propala je ovako još jedna prigoda da se bh. nogometaši domognu Europskog prvenstva.

Bh. reprezentacija će u utorak, 26. ožujka, igrati revijalnu utakmicu protiv Izraela. Ukrajina će protiv Islanda, koji je večeras bio bolji od Izraela (4:1), igrati za plasman na Euro u Njemačkoj.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije