ljubuški

Položen kamen temeljac za edukacijsko-ubučni kompleks MUP-a ZHŽ

01.10.2022.
u 15:53

Ministar unutarnjih poslova ZHŽ David Grbavac je istaknuo kako će objekat po završetku biti jedan od najmodernijih ove vrste u regiji.

U Ljubuškom je u subotu položen kamen temeljac za izgradnju edukacijsko-obučnoga kompleksa MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) čija je vrijednost cca 7,5 milijuna maraka.

Ministar unutarnjih poslova ZHŽ David Grbavac je istaknuo kako će objekat po završetku biti jedan od najmodernijih ove vrste u regiji.

- Riječ je o projektu Vlade ZHŽ-a vrijednom cca 7,5 milijuna maraka. Kompleks Edukacijsko-obučnog centra se prostire na 14.000 metara četvornih, a po svom završetku će predstavljati jedan od najmodernijih objekata ove vrste u regiji. Unutarnji i vanjski prostor za vježbu, upravna zgrada, prostor za pse, kapelica… samo su dio sadržaja koji će biti na raspolaganju budućim naraštajima policijskih službenika. Sve to omogućit će im kvalitetniju obuku i uvjete za rad, a što će u konačnici pridonijeti stvaranju još sigurnijeg okruženja za stanovnike ZHŽ-a - istaknuo je županijski ministar unutarnjih poslova tijekom polaganja kamena temeljca.

Naveo je kako statistički podatci pokazuju da je ZHŽ jedno od najsigurnijih područja na prostoru Bosne i Hercegovine za što su zaslužni policijski službenici toga MUP-a.

-Među najzaslužnijima za sigurnost ZHŽ-a su policijski službenici MUP-a, zbog čega se trudimo stvoriti im što bolje uvjete rada; nabavkom razne opreme, vozila, uniformi...Idući tjedan na školovanje šaljemo 38 kadeta, a u tijeku je natječaj za prijam još njih 63 - dodao je ministar Grbavac.

Također, on se ovom prilikom zahvalio brojnim prijateljima koji su pomogli da se polaži kamen temeljac za jedan od najznačajnijih projekata Vlade.

Polaganju kamena temeljca za izgradnju edukacijsko-obučnoga kompleksa nazočili su visoki dužnosnici svih razina vlasti, uključujući dopredsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?