Igor Crnadak

Položaj RS-a u BiH ne treba biti prepreka za dogovor Beograda i Prištine

Igor Crnadak
01.09.2018.
u 16:23

Mislim da RS ima dovoljno mehanizama zaštite unutar BiH da sačuva svoju pozicije. Nema nijedan razlog da ulazimo u nekakve riskantne stvari po RS, kazao je za N1 ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Igor Crnadak.

Rekao je kako je trilateralni sastanak BiH-Srbija-Turska u Banja Luci realizacija dogovora iz New Yorka te mu je drago što se održava baš u Banja Luci. 

- U centru pozornosti će biti životna pitanja, ekonomske teme, infrastrukturno povezivanje, vanjska razmjena. Iz Banja Luke će otići pozitivne političke poruke, smatra Crnadak. 

Komentirajući mogući dogovor Srbije i Kosova, Crnadak ističe da je najvažnije da Beograd i Priština što više pričaju i da dođu do onoga što je najprihvatljivije za obje strane. 

- Ne želim komentirati nešto unaprijed što se nije dogodilo, rekao je on navodeći da treba napraviti rješenje kojim moraju biti zadovoljne ili podjednako nezadovoljne obje strane.

Crnadak ne vidi izravnu vezu između BiH i dogovora između Srbije i Kosova. 

- Mislim da RS ima dovoljno mehanizama zaštite unutar BiH da sačuva svoju pozicije. Nema nijedan razlog da ulazimo u nekakve riskantne stvari po RS. Položaj RS-a u BiH ne treba biti nekakva vrsta prepreke za dogovor Beograda i Prištine, kaže Crnadak za N1. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije