podrška

Poljska pozdravlja podnošenje zahtjeva BiH za članstvo u EU

Borovac
24.02.2016.
u 14:31

Veleposlanik Poljske u Bosni i Hercegovini Andrzej Krawczyk pozdravio je danas, tijekom razgovora s bh. ministricom za ljudska prava i izbjeglice Semihom Borovac, podnošenje zahtjeva BiH za članstvo u Europskoj uniji.

Kao nekadašnji član pregovaračkog tima Poljske u procesu pregovora za pristupanje EU, Krawczyk je kazao kako je pred bh. institucijama veliki posao izražavajući nadu kako će proces od podnošenja aplikacije do članstva, a koji je u Poljskoj trajao 12 godina, za BiH biti znatno kraći.

- Možete računati s prosječnih sedam godina pregovora, odnosno od sticanja statusa zemlje kandidata za članstvo u EU do ulaska u Uniju, a to je sedam godina ozbiljnog i obimnog posla - mišljenja je Krawczyk koji je dodao da tu veoma važnu ulogu ima oblast zaštite ljudskih prava.

Ministrica Borovac je navela kako postoji svijest o ozbiljnosti posla koji je pred BiH te je zahvalila na iskazanoj spremnosti Poljske da pomogne na putu evropskih integracija, kao zemlja koja je prije 25 godina prošla dugi i težak put tranzicije na kojem se BiH danas nalazi.

- Europske integracije moramo prihvatiti kao izazov ali i veliku šansu za poboljšanje života bh. građana u svim sferama. Zato europske integracije, jačanje ekonomije i vladavine prava predstavljaju tri ključna prioriteta Vijeća ministara BiH – kazala je Borovac, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?