prosvjedi

Poljoprivrednici blokirali granični prelaz Izačić

izacic
N1
26.05.2016.
u 16:36

Zbog prosvjeda poljoprivrednika od 14,45 sati obustavljen je promet na graničnom prelazu Izačić, prema Hrvatskoj.

"Vozače molimo da koriste granične prelaze Ripač - Užljebić ili Velika Kladuša - Maljevac", priopćili su iz BIHAMK-a.

Poljoprivrednici koji su stigli s mehanizacijom iz svih općina najavili su zatvaranje graničnog prelaza na Izačiću. Okupljeni u udruženja "Krajina“ i "Krajiška“ zemlja, koja broje oko 800 poljoprivrednih proizvođača, prosvjede su najavljivali danima ranije.

Oni traže ostavku federalnog ministra poljoprivrede i federalne ministrice financija, Šemsudina Dedića i Jelke Milićević, te isplatu poticaja za prethodne dvije godine, kao i za prvi kvartal 2016.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je danas kako kontinuirano vrši isplatu poticaja u skladu s dinamikom utvrđenom u Programu poticaja za poljoprivredu, te obavijestilo poljoprivredne proizvođače da je uplaćeno dodatnih 2.861.536,94 KM.

"Ovi nalozi su predani na banke i trebaju biti realizirani danas", navodi se između ostalog u priopćenju iz Ministarstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije