Raspad vladajućih koalicija

Politički sukobi paralizirali državu, Federaciju, županije…

04.04.2018.
u 09:00

Ni do početka ove godine sastav i odnosi u parlamentarnim većinama, odnosno koalicijama, nisu bili jasni, a u protekla dva mjeseca situacija je do te mjere zakomplicirana da, osim Republike Srpske i nekoliko federalnih županija, ni u jednom parlamentu nema definirane većine.

Nesuglasice, sukobi, zakoni...

Razlog su međustranački sukobi, ali i unutarstranačke turbulencije.

Na državnoj razini sve je počelo izlaskom trojice zastupnika iz SDA te otvorenim prelijevanjem osobnog sukoba između Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića na rad državnih institucija. SDA i HDZ BiH nisu se puno sukobljavali na državnoj razini, ali je pitanje Izbornog zakona točka oko koje se umnogome lome i ukupni politički odnosi dvaju naroda koje u značajnoj mjeri predstavljaju ove dvije stranke....

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 2

NO
normalan95
12:28 04.04.2018.

Mujo, Anto i Miroslav su izdurali i veće štetočine od SNSD, HDZ i SDA. Izduraće i još ovih par mjeseci. A onda:::

BR
brodarevac
10:25 04.04.2018.

sda i hdz se nisu puno sukobljavali ovo samo neznalica može da kaže ili neko ko prikriva očigledno, blokada svega od strane HDZa zbog oporezivanja kladionica, pokušaj skidanja direktora poreske uprave, pokušaj skidanja direktora elektroprenosa ..... i svugdje je u pitanju bio novac kojeg je ma koliko da pokupe malo ovim dvjema strankama.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?