izborna kampanja već počela

Političke i nacionalne opstrukcije zaustavljaju projekte od oko 2 mlrd. eura

25.05.2017.
u 10:00

Na desecima prometnih projekata planiraju raditi vlasti Federacije BiH, ponajprije glede nastavka gradnje autoceste na koridoru Vc, a dinamika toga posla uvelike će ovisiti o pronalaženju financijskih sredstava nakon što su zastupnici državnog Parlamenta u dva navrata oborili izmjene Zakona o trošarinama. Prema informaciji Federalnog ministarstva prometa i veza, u tijeku je realizacija radova na izgradnji poddionica autoceste na koridoru Vc između Svilaja i Odžaka u dužini od 11 kilometara, što uključuje i izgradnju mosta preko Save te graničnoga prijelaza, zatim dionica Klopče - Donja Gračanica i Drivuša - Klopče. Poddionica Svilaj - Odžak podijeljena je u dvije faze jer nisu počeli radovi na izgradnji mosta preko rijeke Save kojim bi se uvezali dijelovi koridora Vc u Hrvatskoj i BiH. Radove na tom dijelu izvode Strabag i Euroasfalt.

Međunarodni kreditori

Taj konzorcij vodi posao izgradnje i poddionice Klopče - Donja Gračanica te bi trebao biti dovršen za 30 mjeseci. Drugu poddionicu Drivuša - Klopče, koja uključuje i izgradnju mosta, izvodi širokobriješki Hering koji taj posao također treba okončati za 900 dana.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije